dimarts, 5 de desembre de 2017

SORTIDA A MAC INSULAR


El dia 27 de novembre vàrem anar al Mac Insular i vàrem aprendre moltes coses.
Alguns alumnes han explicat el que més els va sorprendre.

Inès: Vaig aprendre que alguns electrodomèstics tenen un gas anomenat CFC, i que a Mallorca no tenim fàbriques per eliminar aquest gas tant tòxic i s'ha d'enviar a Lyon (França).

Paula: El que més em va cridar l'atenció va ser que una màquina agafava residus voluminosos i els posava dins una altra màquina trituradora.

Gerónimo: Vàrem visitar un espai molt gran on hi havia unes cintes i a cada cinta hi havia pedres de diferents tamanys classificades.

Estrella:  Els camions quan entres es pesen i quan surten es tornen a pesar, per saber els quilògrams de material que han descarregat.

Martha: Ens van explicar que, a vegades, hi ha molts de residus junts i per separar els residus que no pesen, passen una aspiradora gran i els aspira.

Joan Rigo: Quan hi ha metalls passen un iman per separar-los d'altres residus.

Enric: El ferro es feia trossos més petits per després tornar a fer altres materials de ferro; els pneumàtics es cremaven i servien per fer electricitat.

Damià: Hi havia treballadors que separaven les coses útils a un lloc i les que no servien a un altre.

Cora: Hi havia un colador gegant per separar les pedres grans de les mitjanes i les petites.

Toni: Jo vaig veure dues màquines, una que esclafava els electrodomèstics que no duien CFC i l'altra que primer absorbia el CFC amb un tub i després els esclafaven.